31 Ocak 2015

10 Pratik Güzellik Tüyosu

Merhaba ben Güzellik Editörü.
Gördüğünüz üzere bugün sevgili Ece ve siz okuyucularının konuk yazarıyım. Sizlere sıklıkla kullandığım pratik güzellik tüyolarından ve kullanışlı önerilerimden söz edeceğim.




1-Fırça Temizliği
Makyaj fırçalarını biliyorsunuz ki sık sık temizlemek gerekiyor. Çünkü fırçada biriken bakteriler cildimizde sivilce oluşumuna sebep olabilir. Özellikle hayvan kılından üretilen fırçalarda bakteri üreme oranı, sentetik kıllı fırçalara göre iki kat fazladır. Fırça temizliğinde genelde antibakteriyel sabun ya da kullanmadığım, cildime uymayan makyaj temizleme jellerini kullanıyorum. Yüz temizleme jeli ile fırçaları yıkamak oldukça pratik oluyor. Hem makyaj kalıntılarını kolay çıkarıyor, hem de kullanmadığım ürünler ziyan olmamış oluyor.



2- Selülit Oluşumunu Önlemek İçin
Kan dolaşımını hızlandırmak, selülit ve portakal görünümü azaltmak ve önlemek için temel aşama diyebiliriz. Masaj, duştan sonra bacaklara tutulan soğuk su ve elbetteki spor yapmak (özellikle bacak egzersizleri) kan dolaşımını hızlandırır. Bende duştan sonra mutlaka bacaklarıma soğuk su tutarak, portakal özlü lifli bir sabun ile masaj yapıyorum. Kese ve fırça da duşta masaj yapmak için oldukça pratik oluyor. Kurulandıktan sonra da selülit önleyici krem uygularken, fotoğraftaki mini masaj aleti ile tekrar masaj yapıyorum. Tabi günde 3 litre su içmeyi de ihmal etmiyorum.


3- Saç Bakımı
Duştan sonra saç açıcı bir sprey sıkmadığım sürece saçlarımı taramakta çok zorlanıyorum. O yüzden hem bakım hem de kolay tarama için, sıvı saç kremlerini tercih ediyorum. İçeriğinde keratin bulunan ürünler saçları yeniden yapılandırıyor ve onarılmasına yardımcı oluyor. Ayrıca şampuanınızın içerisine damlatacağınız bir tatlı kaşığı badem yağı / çam terebentin, saç dökülmelerinizi önleyecektir. Yalnız her kullanımdan önce mutlaka çalkalamanız gerekiyor. Saçlarda yağlı bir etki bırakmıyor.


4- Güzel Kokun
Yapacağınız minik detaylarla parfümünüzün kalıcılığını artırabilirsiniz. Öncelikle parfümünüzü temiz cilde, duştan çıktıktan sonra sıkmalısınız. Parfümünüzle aynı kokuda vücut losyonları uygularsanız etkisini ikiye katlayabilirsiniz. Kulak arkasına, boyun bölgesine ve kol içlerine sıkacağınız parfüm, dışarıdan daha çok duyulacaktır. Çünkü bu bölgelerde hızlı kan dolaşımı sayesinde sıkılan kokular, vücut ısısıyla daha çabuk yayılır. Ayrıca kışın yünlü giysilere sıkacağınız parfümler daha kalıcı olur.



5- Alüminyum İçeren Deodorantlardan Kaçının
Alüminyum içeren koltuk altı ürünleri kadınlarda meme kanserine yol açıyor. Bu yüzden deodorant ve roll-on satın alırken mutlaka içeriğini okuyun. Örneğin Nivea For Black&White' ın içerisinde alüminyum bulunurken, Nivea Pure&Natural'in içerisinde alüminyum bulunmuyor.



6- Mum Kaplarınızı Atmayın
Mum yakmaya bayılan birisi olarak evde biriken mum kaplarını atmıyorum. İçini temizleyerek güzelce yıkıyorum. Fırçalık, günlük cilt bakım ürünlerimi koyduğum organizer ve tester ürünlerini biriktirmek için çok kullanışlı oluyor. İster hayal gücünüze ve zevkinize göre süsleyerek isterseniz de benim gibi sade olarak kullanabilirsiniz.


7- Dolgun Dudaklar
Pürüzsüz ve dolgun dudaklar için kullanmadığınız bir diş fırçasını ıslatın ve dudaklarınızı bastırmadan fırçalayın. İsterseniz biraz zeytinyağı, bal ve şeker karışımını da kullanabilirsiniz. Daha sonra dilediğiniz dudak koruyucuyu uygulayabilirsiniz. Blistex benim bu konuda favorim. Aşırı naneli ve ferahlık verici. Sürdüğünüz anda dudaklarınız kocaman olmuş gibi bir his veriyor. 


8- Gür Kaşlar
Kaşlarım için bir yağ karışımı yaptım ve minik bir şişeye koydum. Eski bir rimel fırçası ile de her gece yatmadan mutlaka kaşlarıma sürüyorum. Yağ karışımımda badem yağı, hint yağı ve sarımsak yağı bulunuyor. Sarımsak yağı biraz kötü kokuyor ama sabah yüzünüzü yıkadığınızda kokusu kalmıyor. Kalın ve gür kaşlar için birazcık kokusuna katlanabilirsiniz bence;) Düzenli kullanımda etkisini kesinlikle farkedeceksiniz.


9- Sağlıklı Tırnaklar
Menekşe yağı, tırnakları sağlıklı uzatma konusunda tüm ojelere, bakım kremlerine kesinlikle taç çıkartır. Ojesiz tırnaklarınıza masaj yaparak uygulayın. Ne kadar fazla durursa tırnaklarınızda etkisi o kadar çok olacaktır. Kokusu, tıpkı temizlik malzemesi gibi. Temizlik kokuyor. Etkisi gerçekten muhteşem. Tırnakların hızlı ve sağlıklı uzamasına yardımcı oluyor. Ayrıca limon ve zeytinyağı da tırnaklar için oldukça faydalı. Manikür öncesi limonla tırnaklarınızı ovun ve zeytinyağı ile bir süre masaj yapın. Yumuşacık eller için de el kreminizi ihmal etmeyin.


10- Tester Kutularını Atmayın
Bu gördüğünüz minik tester kutularını küçük görmeyin. Kısa seyahatlerde ya da çantanızda kreminizi taşımak için ideal oluyor. Özellikle cam kavanozda olan yüz kremlerini taşımak gerçekten çok zahmetli oluyor. Bende bu şekilde minik krem kutularına bölerek taşıyorum.



Güzellik tüyolarım ve önerilerim bu kadardı ama çörek otunu da eklemeden kapatmayayım konuyu dedim. Her gün bir miktar çörek otu tüketmek o kadar çok faydalı ki, bir tek ölüme çaresi yok demiş büyüklerimiz. Cilt güzelliğinden, iç hastalıklarına kadar her derde deva. Minik bir kavanoza koydum ve odamda elimin altında bulunduruyorum. Her gün bir miktar yemeye çalışıyorum.

Umarım yazımı beğenmişsinizdir. Sevgilerle, hoşçakalın <3









1 yorum:

  1. Çörekotunu ben de deniycem. Ne güzel demişsiniz. Harikasınız. Size bayıldım. GFC ve G+ dan takibe aldım. Ben de dikişsever tasarımcı bir bloggerım:)
    http://ciziyorumdikiyorum.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil