17 Aralık 2014

Boğa Burcunun Özellikleri Nelerdir ? * MiM *

Merhaba kızlar :)

Bugün sevgili Bir Güzellik Hikayesi blogunun güzel sahibesi İnci'nin mimi  ile hazırladığım boğa burcu özellikleri ile burdayım.Öncelikle kendisine beni mimlediği için çok teşekkür ediyorum ve konuya geçiyorum.:)



Tam anlamıyla tipik bir boğa olmasam da , yine bazı özellikleri taşıyorum. Ve boğa burcu olduğum için kendimi şanslı hissediyorum. :)


Hayat Amacı Huzuru bulmak ve onu korumak , Boğa'nın hedefi budur.Dinginlik. Sınırsız bir karmaşıklık içinde yine de sade olmak. Kavranamayacak kadar derinliğe sahip olmak, ancak bunun üzerinde konuşmaya ihtiyaç duymamak.Karmaşıklıktan kuşku duymak Boğa'nın kaynağıdır. 

İçgüdüsel bir şekilde, kendi sessizliği ve sadeliğini bulabileceği ortamları arar. Sabit bir iş. Güven veren ilişkiler ağı. Sonsuz bir pratiklikle kozasını örer. Doğal olarak denge, güvenlik ve huzur sunan herhangi bir şeye ilgi duyar.

Boğa'nın stratejisi sonsuz sadeleştirmedir. Varoluşa ait melodramlar yoktur. Sadece hayatın özüyle -sağlık, gerçek, aşk ve sessizlikle- başbaşa kalana kadar ve buna sevgiyle karışık saygı duygusuyla yaklaşana kadar yaşamın yavaş yavaş azalması vardır.Boğa'nın gölgesi iç huzuru dışsal güvenceyle karıştırmaktır.

 Gerçekte içsel güvenceden doğan huzuru aramasına rağmen, bunun dış dünyada yansıması olan, para, varlıklar ve insanlararası deneyimsel-dengeyi saplantı haline getirebilir. 

Bu yüzden inatçı, materyalist, günlük düzenini bozma korkusuyla kendini sıkıntıdan patlatan biri haline gelebilir. Güvence zihinsel düzeyde de bir hareketsizliğe dönüşebilir. İnatçılığı ve irade gücü gibi kaynaklar gölge olarak esnek olmamayı, deneyimlere dar kalıplar içinde, hayal gücünden yoksun tepkiler vermeyi doğurur.
Öğrenmesi gereken; harekete ve değişime gönüllü olmak, gelişim için esnek olabilmektir.

Evet tam olarak özellikleri taşımıyorum ama , stratejiler , iç huzur,  güven ve pratiklik benim için en önemli şeyler arasında.

İnatçı olduğum ve günlük düzenimi zorunlu haller dışında bozmak istemediğim de doğru açıkçası.
 Biraz kontrolcü ve bu kontrolcülüğe karşı da saçma derece de rahat da olabilir
yorum zaman zaman .


Tabi birde en çok bilinen özelliklerden biri de iyi yemek yaparım :)

Ama en iyi dostlar , arkadaşlar , eşler boğalarda mevcut :)


Bu özellikler ve daha fazlası Blogcu.Com 'dan inceleyebilirsiniz.


Sevgiler










3 yorum:

  1. Canım benim katıldığın için teşekkür ederim. Yaşasın Boğa Burcu kadınları diyorum :)

    YanıtlaSil
  2. Nasıl olur da bu blogu yeni keşfederim ! :) Çok boğa burcu tanıyorum inatçı mı inatçı :)
    Bana da beklerim sevgiler :)

    YanıtlaSil