Günaydın , günaydın , günaydınnn...
Bugün en sevdiğim konuyu ele alıyoruz kızlar.:)
Makyaj Fırçalarım , benim herşeyimm..
Elim , ayağım , kolum. Onlar olmadan aslaa :)
Fazla uzatmayayım ve konuya gireyim artık .:) Şunu belirtmeliyim ki fırçalar benim bu işe başlamama neden olan tek varlıklar.
Daha önceden makyaja pek düşkün biri değildim. Yaklaşık 1 yıl önce bu aralar başladı her şey. Youtube'da makeup artistlerin videolarını izlerken dikkatimi çeken ilk şey fırçalar ve işlevleri olmuştu.
Sonra daha çok daha çok video ve dayanamayıp yaptığım ilk Real Techniques alışverişim.
Hayatımın fırçaları başlığı altında da ;
Makyajın en önemli yardımcıları olmakla birlikte , gerekli temizliği yapmadığınız durumda cildinizin de en büyük düşmanı olabilirler.
O yüzden çok sık makyaj yapıyorsanuz hafta bir , yada 2 hafta da bir, Nadiren de olsa kullanıyorsanız mutlaka ayda bir temizliğini yapmanız gerekmektedir.
Yağların , kirlerin cildinize geçmesini sağlayabileceklerinden , temizlikleri konusunda hassas olmalısınız kesinlikle.
Gelelim fırçaların temizliği nasıl yapılmalı , neler kullanılmalı ?
En sık kullandığım fırçalarımı ayırdım ve yıkanmak üzere hazırladım.
Bu renklerine bile bayılıyorum :)
Ben öncelikle çok fazla kimyasal içeren ürünlerin fırça kıllarına zarar vermemesi için Dalin bebe şampuanı kullanıyorum.
Ve makyajımı temizlemek için aldığım Diadermine Makyaj Temizleyici Jel'in performansını beğenmeyince , fırça temizliğinde kullanmaya karar verdim.
Böylece makyaj kalıntılarını temizlemekte daha iyi oldu.
Fırçanın kıllarının dökülmemesi ve daha yumuşak olması için de mutlaka az da olsa saf ( işlenmemiş) zeytinyağı kullanıyorum.
Bu iş için ayırdığım kasenin içinde önce Temizleyici Jeli ve Dalin'i karıştıryorum ,sonrasın da içine biraz zeytin yağını da katıyorum.
Fırçaların kıl kısımlarını kaseye batırıp ;
Avucumun için de dairesel hareketlerle bol bol çevirerek köpürtüyorum . Temizlendiğinden emin olduğumda aynı işlemi suyun altında da yaparak durulanmasını sağlıyorum.
Zaten durulama işleminden sonra fırça kıllarına baktığınız da ilk aldığınız da ki renklerini görüyorsanız temizlenmiştir :)
Durulama işlemi bittikten sonra 2 - 3 kat kağıt havlu üzerine bırakıp süzülmelerini bekliyorum.
Ve kıllarında ki fazla suyu almak için kağıt havlu yardımıyla hafifçe bastırıyorum.
Son olarak ;
Fazla sularını aldıktan sonra ; başları boşluğa gelecek şekilde bir kağıt havlu üzerinde , oda ısısında ( herhangi bir ısıtıcı yardımı ile değil ) kurumaya bırakıyorum.
Ben genelde bu temizleme işini pazar günlerine bıraktığım için , pazartesi sabahı kullanılabilir durumda oluyorlar. Yani ortalama 12-15 saat arasında tamamen kurumuş vaziyetteler .
Benim temizlik serüvenim bu şekilde .
Siz hangi yöntemlerle temizliyorsanız yada başka önerileriniz varsa yorum kısmına yazarsanız çok sevinirim.
Sevgiler
Çok güzel ve açıklayıcı anlatmışsın canım, ben de aynen senin anlattığın gibi yıkayıp kurutuyorum ancak karışımda Dalin yerine antibakteriyel sıvı sabun kullanıyorum. Bir ara markete gidip Dalin alayım da öyle yıkamayı deneyeyim. Bu arada ne çok fırçan var! Bayıldım!
YanıtlaSilDalinle hem yumuşak oluorlar hemde çok güzel kokuyorlar. Bu arada teşekkür ederim. Bunlar bana az bile geliyor çünkü hastayım resmen 1000 tane olsa bıkmam yani :)
SilBende aynı şekilde yıkıyorum canım, çok güzel anlatmışsın. Bir de fırça da saç kremi kullanmayı denedim sonuç mükemmel oldu. Yıkadıktan sonra 1-2 dk saç kreminde bekletip duruluyorum inanılmaz yumuşak oldu fırçalarım ;)
YanıtlaSilkendi şampuanımla yıkayıp duruluyorum. sonra saç kremi ile yıkayıp duruluyorum. saç kremi mükemmel yapıyor yumuşacık oluyor ve zarar vermiyor. tavsiye ederim :)
YanıtlaSil